perjantai 10. marraskuuta 2023

Pennut syntyivät 9.11.2023

9.11.2023

Pennut syntyivät 9.11.2023 n. 2,5 tunnissa.  Viisi ekaa pentua tuli tunnin sisään ja loput kaksi hieman viiveellä. Gimmelin lämpö laski edellisenä päivänä alle sen maagisen 37 asteen ja oli siellä reippaasti yli vuorokauden.  Hätäilin turhaan ja kävin heittämässä Mevettiin 340 euroa. Sieltä kotiin ajellessa syntyikin autoon kaksi pentua ja loput 3 tiuhaan tahtiin alle tunnin ekan syntymästä.  Loput 2 tuli sitten alle kahden tunnin sisään.  Gimma on kyllä esimerkillinen äiti, menee laatikkoon tosi huolellisesti ja varovasti, niinkuin olen aiemminkin sanonut, nartuistani parhaimmasta päästä. 



Pennut olivat isoja, niinkuin aina minun pennut. Pienin painoi 380 g ja suurin lähes 100 g enemmän. Työnimet otettiin vanhan kaavan mukaan taas suoraan kalenterista. Siinä meinasikin olla hienoinen ongelma, kun osa hyvistä nimistä jo ollut käytössä edellisissä pentueissa. 

Martti 455 g  lähes musta uros jolla pieni pilkku keskellä niskaa
Pyry  400 g  klassisen pää, tasainen piirto ja kaulus, etusissa pitkät sukat, 2 lakkapilkkua kaul. 
Eino 405 g trikki, kaulus katkee vas. vasen etunen polvisukka, lakkapilkku kauluksessa
Severi 476 g suurin syntyessään, kaulus katkee oik. lakkapilkku kauluksessa vasemmalla
Arto  380 g  lakkapilkku päässä
Iiris 390 g  leveä läpi pään kaulukseen asti menevä piirto, kaulus katkee vas. 
Kaisla  380 g kapea läpi pään kaulukseen asti menevä piirto

Laittelen tänne, jos en nyt ihan viikottain, niin muutamia kertoja kuitenkin ennen luovutusta, juttua ja kuvia pennuista. Toki niitä varmaan eksyy muihinkin somealustoille. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti